SKS Group

Näyttämötekniikkaa avaimet käteen

Toteutamme näyttämötekniikan nykyaikaisilla ohjausjärjestelmillä, toiminnoiltaan asiakkaan toiveiden mukaan. Suunnittelussa tärkeitä asioita ovat turvallisuus ja toteutuksen kestävyys kovassa käytössä. Näihin panostamme erityisesti kouluprojekteissa. Laitteistot toimitetaan paikoilleen asennettuina ja toimintavalmiina. Käyttökoulutus annetaan paikan päällä ennen laitteiston luovutusta. Huoltosopimus takaa laitteistojen turvallisuuden, hyvän kunnon ja käyttömukavuuden.Uniikissa ympäristössä ainutlaatuista teatteritekniikkaa

SKS Mechatronics on toteuttanut Lappeenrannan kaupunginteatterin suuren näyttämön teatteritekniikan. Modernissa teatteritekniikan toimituksessa on erityisesti huomioitu turvallisuus, helppokäyttöisyys ja luotettavuus. Suuren näyttämön tankonostimet (27 kpl), pistenostimet (4 kpl), valaisinansaat, pyörönäyttämö sekä esirippu ohjautuvat SKS Mechatronicsin Visual Stage -näyttämöohjausjärjestelmällä.

Tankonostimissa, joilla liikutetaan lavasteita ja kulisseja on nykyaikaiset servokäytöt. SKS Mechatronics on ainoa toimittaja Suomessa, joka käyttää näyttämömekaniikassa servotekniikkaa. Nopeat kiihdytykset, hyvä dynamiikka, erinomainen tarkkuus sekä ohjattavuus ovat servotekniikan etuja. Kuormituskestävyys ja jarrujen sijainti toisiopuolen akselilla, koko voimansiirtoketjun viimeisenä lenkkinä lisää turvallisuutta.

Turvallinen käyttäjille
SKS Mechatronics käyttää tankonostinkoneikoissa pystyasennusta, jolloin nostovaijerit voidaan sijoittaa näyttämön yläpuolella sijaitsevan näyttämötornin ritilälattian eli gridin alapuolelle. Näyttämötorni on nyt käyttäjille turvallinen ja miellyttävä työskentelytila ilman vaijeriviidakkoa ritilälattian päällä.
Näyttämötornissa käytetään myös SKS Mechatronicsin tuotekehityksen uutuutta - pistenostimia. Kevyiden, helposti paikasta toiseen siirreltävien pistenostimien käsiteltävyys ja nopeus ovat huippuluokkaa.

- Tuotekehityksemme kulmakiviä on asiakkailta saatu palaute, jonka perusteella mietimme tuotteille uusia ominaisuuksia. Painotamme näyttämötekniikassa aina turvallisuutta ja luotettavuutta.
Visual Stage -näyttämöohjausjärjestelmiä on käytetty vaativissa hissikäytöissä, jotka edellyttävät ohjausjärjestelmän korkeinta turvallisuustasoa. Samalla järjestelmällä on toteutettu huippuristeilijöille Rising Tide -baareja, joissa kuljetetaan yli 50 ihmistä kerrallaan, SKSGroupin toimitusjohtaja Jouni Kaukonen kertoo.

Hallittu liike
Lappeenrannan kaupunginteatterin suuren näyttämön keskellä sijaitsee halkaisijaltaan 12 metrinen pyörönäyttämö. Suuren näyttämön pyörö on noin 30 tonnin massasta huolimatta käyttöääneltään hiljainen ja pyöröä voidaan käyttää esityksen jokaisessa vaiheessa. Pyöröä voidaan ajaa halutulla nopeudella ja pysäyttää äärimmäisen tarkasti haluttuun kohtaan.
-    SKS Mechatronics käyttää näyttämötekniikan ratkaisuissa SKS-konserniin kuuluvien yhtiöiden koeteltuja ja nykyaikaisia komponentteja. Raskaat teräsrakenteet, tankonostimet ja pistenostimet ovat SKS-konsernissa valmistettuja tuotteita. Suunnittelu, valmistus ja käyttöönotto sekä myöhemmin huolto sujuvat jouhevasti SKS-konsernin maahantuomilla tai omilla tuotteilla, Jouni Kaukonen toteaa.SKS Mechatronics on toteuttanut yli 50 näyttämöohjausjärjestelmää loistoristeilijöihin eri puolille maailmaa. Käyttäjäystävällinen, nopeasti omaksuttava ja turvallinen Visual Stage -ohjausjärjestelmä on kehittynyt näiden projektien mukana. Loistoristeilijöillä näyttämöohjausjärjestelmän käyttäjät vaihtuvat useasti ja käyttäjäkoulutus on lyhyt. Visual Stagella käyttäjä näkee 3D-mallinnuksena koko ajan, mitä ohjausjärjestelmä tekee. Näytöksiä voidaan helposti testata ja läpi ajaa visuaalisesti.

Elämystentekniikan toimittajana SKS Mechatronics on oman alansa edelläkävijä.

Ota meihin yhteyttä niin kerromme lisää!
SKS Mechatronics Oy
p. 020 764 61
mechatronics(at)sks.fi